Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Marijuanans plats i den amerikanska kulturen, illa klädda New York-bor och Dagens Barry
Tis 07 jul 2015 kl 15:04
I pratar vi om marijuanans plats i den amerikanska kulturen, på många håll i USA är den ju lika självklar som alkohol är. Att ta en joint efter jobbet är för många detsamma som att ta ett glas vin. Dessutom... är marijuana vanligt att ta som medicin – det är nu tillåtet i över hälften av USA:s delstater, och fler är på gång. Vi diskuterar synen på medicinsk marijuana med PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens Industri, Magnus Linton, författare och journalist, Fred Nyberg, biologisk beroendeforskare vid Uppsala Universitet och Andreas Åberg, överläkare på Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand. Och varför klär sig New York-borna likadant idag som i slutet av sjuttiotalet? Agneta Furvik blir förundrad när hon tittar sig omkring på gatorna i sin hemstad och tar stilikonen Susanne Ljung till hjälp för att reda ut varför folk ser ut som de gör. Dessutom blir det förstås Veckans Barry. Agneta fortsätter dela med sig av minnen och betraktelser från sin udda kärleksvurm för smörsångaren Barry Man

I dag ska vi prata mycket om marijuanans plats i den amerikanska kulturen, på många håll i USA är den ju lika självklar som alkohol är. Att ta en joint efter jobbet är för många detsamma som att ta ett glas vin. Dessutom är marijuana vanligt att ta som medicin – det är nu tillåtet i över hälften av USA:s delstater, och fler är på gång.

Vi diskuterar synen på medicinsk marijuana med PM Nilson, politisk redaktör på Dagens Industri, Magnus Linton, författare och journalist, Fred Nyberg, biologisk beroendeforskare vid Uppsala Universitet och Andreas Åberg, överläkare på Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand.

Och varför klär sig New York-borna likadant idag som i slutet av sjuttiotalet? Agneta Furvik blir förundrad när hon tittar sig omkring på gatorna i sin hemstad och tar stilikonen Susanne Ljung till hjälp för att reda ut varför folk ser ut som de gör.

Dessutom blir det förstås Veckans Barry. Agneta fortsätter dela med sig av minnen och betraktelser från sin udda kärleksvurm för smörsångaren Barry Manilow.

Programledare: Agneta Furvik

Producent: Ülkü Holago

radiokorrespondenterna@sverigesradio.se

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna

I september i år slog orkanen Maria till mot Puerto Rico. Stora delar av ön förstördes och det kommer dröja åratal innan ön återhämtar sig. Tusentals puertoricaner flyttar nu till fastlandet i USA.

Utrikesreportaget Lör 09 dec kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Snart läggs krigsförbrytartribunalen för forna Jugoslavien ner, men trots alla vittnesmål och bevisning som finns går bilden av vad som hände under kriget fortfarande isär. Samma person kan vara...

Utrikesreportaget Lör 02 dec kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Slutet närmar sig - det är det enda som är säkert i ett allt mer osäkert Ryssland. I Kreml förbereder sig president Vladimir Putins omgivning för Skiftet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".