Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Natalia Kazmierska är programledare och Paloma Vangpreecha åker ut i världen! Vi sänder...
Ett avsnitt från Korrerapporten
20 år sedan folkmordet i Srebrenica, sömmerskor svimmar i Kambodja, många kejsarsnitt i Brasilien och ful Nefertiti-staty upprör Egypten
Fre 10 jul 2015 kl 13:00
20 år sedan folkmordet i Srebrenica, sömmerskor i Kambodja svimmar när de syr våra kläder, hårdare regler för kejsarsnitt i Brasilien och digitalt uppror mot ful Nefertiti-staty i Egypten

20 år har gått sedan folkmordet i Srebrenica i Bosnien och Hercegovina började. Då blev runt 8000 män och pojkar blev mördade i den värsta massakern i Europa sedan andra världskriget började. Journalisten och författaren Johanne Hildebrandt är med och berättar om sina upplevelser av att bevaka Bosnienkriget, som pågick mellan 1992-1995. Sedan har vår reporter Alexander Letic har pratat med Admir Buljubasic, som när han var 17 år tvingades fly Srebrenica med sin familj för att överleva massakern.

Sömmerskor i Kambojda svimmar i hundratal för att sy kläderna som vi har på oss. Den globala hälsokorren Johan Bergendorff har träffat några av dem och förklarar varför.

I Brasilien är över hälften av alla förlossningar kejsarsnitt. Nu har landet infört hårdare regler, för att få ner antalet. Gunilla Lindmark, professor i internationella kvinno- och mödrahälsovård vid Uppsala universitet är med och förklarar varför det ser ut så.

En av Egyptens vackraste kvinnor, Nefertiti som föddes för 3400 år sedan, har blivit en av landets fulaste statyer. Efter uppror i sociala medier tvingades myndigheterna ta ner den.

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.02
  Listenbee - Save Me
  Kompositör: Alex Antonescu/Alex Baisan/Andy Plato
  Bolag: Columbia Records
 • 13.07
  Allyawan & Näääk - Jag Hade En Gång En Båt
  Kompositör: Cornelis Vreeswijk/DP
  Bolag: Universal
 • 13.13
  Jonathan Johansson - Stromboli Brinner
  Kompositör: Jonathan Johansson/Johan Eckeborn
  Bolag: Sony Music
 • 13.28
  Otto Knows - Next To Me
  Kompositör: Simon Strömstedt/Otto Jettman
  Bolag: wm sweden
 • 13.32
  Zara Larsson - Lush Life
  Kompositör: E.Abrahamsson/I. Conta Hulten/M.Sepeh
  Bolag: Sony Music
 • 13.39
  Maroon 5 - This Summer’s Gonna Hurt Like Motherf***er
  Kompositör: Shellback/Adam Levine
  Bolag: INTERSCOPE
 • 13.45
  Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  Kompositör: M Martin/S Kotecha/I Salmanzadeh/T Lo
  Bolag: Universal
 • 13.57
  Icona Pop - Emergency
  Kompositör: Eric Frederic/Tom Peyton/Teddy Geiger
  Bolag: Sony Music
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Korrerapporten
Londonpolisens "stop and search" i tunnelbanan... Fre 14 aug 2015 kl 13:00(20 min)

Från året som gått. Om den kontroversiella polismetoden "stop and search" i London. Minoriteter säger att det handlar om trakasserier. Och om graffiti- och street art-turisterna i Brick Lane.

Fängelse för sex och föräldrar som skickar... Fre 07 aug 2015 kl 13:02(18 min)

Från året som gått. 26-åriga Arvie som hamnade i fängelse i Dubai för att hon blev gravid utan att vara gift. Och 14-åriga Marc har inte träffat sina gästarbetande föräldrar sedan han var åtta.

Att leva under en militärdiktatur, synen på... Fre 31 jul 2015 kl 13:00(19 min)

Studenter i Thailand vågar inte uttrycka sig fritt efter militärkuppen i maj förra året. Det ska också handla om synen på luk krueng, "halva thailändare" och strävan efter ljus hy i Filippinerna.

Unga fransmän flyttar till Israel. Jamal Mohamed Dahiye förlorade sin bästa vän i terrorattacken i Garissa, Kenya, och vi går i fotspåren på tre brittiska tonårstjejer som i februari försvann mot...

Unga riskerar livet för drömmen om USA och... Fre 17 jul 2015 kl 13:00(21 min)

Unga från Centralamerika riskerar sina liv när de tar sig till USA, vi har träffat några av dem som kommit till Phoenix. I Baltimore dansar en MJ-imitatör samtidigt som upploppet pågår för fullt.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".