Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Frankrike, terror och hubotar
Mån 13 jul 2015 kl 15:04
Ett halvår har gått sedan attentaten mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris. Frankrike har förändrats.

Den franska regeringen har satsat många miljoner euro på att höja säkerheten mot terrorism och ändrar lagar för att öppna för mer avlyssning, men fransmännen är känsliga för vad de uppfattar som repression. Att vara muslim i Frankrike har blivit svårare, men inte bara i förorterna utan också på den franska landsbygden finns växande problem.

Gästar oss gör Christophe Premat, statsvetare och socialistisk ledamot i Frankrikes nationalförsamling, Jean Paul Pouron, journalist, Carina Gunnarson, statsvetare Uppsala universitet och Dalila Tezier, gymnasielärare.

Hubotarna i TV-serien Äkta människor är ett exempel på robotiseringen. Hör om seriens framgång i Frankrike. I miniserien Dagens Automat hör du Lars Lundström, författare till TV-serien.

Vi hör också frilansjournalisten Magnus Falkehed, som sommarpratar här i P1 den 14 juli.

Dessutom får vi livemusik när Cikatri$, med Aurélie Ferrière, Robin Gnista och Robert Norrman, intar studion.

Programledare: Alice Petrén

Producent: Maja Åström

Tekniker: Therese Johansson


Glöm inte att det är telefonväkteri på torsdag. Ställ dina frågor om Frankrike och Sydeuropa till Alice Petrén och bisittare Ylva Elvis Nilsson journalist som bevakat Europa för så väl Svenska Dagbladet som Dagens industri. Ring oss på telefonsvararen: 08 – 784 39 51 eller mejla oss på: korrespondenterna@sverigesradio.se

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna

I september i år slog orkanen Maria till mot Puerto Rico. Stora delar av ön förstördes och det kommer dröja åratal innan ön återhämtar sig. Tusentals puertoricaner flyttar nu till fastlandet i USA.

Utrikesreportaget Lör 09 dec kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Snart läggs krigsförbrytartribunalen för forna Jugoslavien ner, men trots alla vittnesmål och bevisning som finns går bilden av vad som hände under kriget fortfarande isär. Samma person kan vara...

Utrikesreportaget Lör 02 dec kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Slutet närmar sig - det är det enda som är säkert i ett allt mer osäkert Ryssland. I Kreml förbereder sig president Vladimir Putins omgivning för Skiftet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".