Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Hemlandet, identitet och självkörande bilar
Tis 14 jul 2015 kl 15:04
I Petrén i P1 möter ni några av Alice Petréns vänner från hennes bevakning av migration och flyktingpolitik.

De har vuxit upp utomlands och kommit hit till Sverige senare i livet. Vi ska tala en del om den stora ödesfrågan migration, men ännu mer om livet i det nya landet. Om kontaktnät, om klassfrågor och om hur man vet att en svensk skämtar.

Vi hör Adal Neguse, svensk och eritrean, chef inom hemtjänsten, Armin Hadzic, svensk och bosnier, VD för reklambyrå och Lemmi Tui svensk och est samt barn till ett par som flydde från Estland 1944. 

Dessutom fortsätter miniserien Dagens Automat - i dag om den självbäddande sängen. Du hör Tommy Wahlström, redaktionschef på Vi bilägare och Danica Kragic, professor i datalogi vid KTH.

Programledare: Alice Petrén

Producent: Maja Åström

Tekniker: Gardar Hansen


Glöm inte att det är telefonväkteri på torsdag. Ställ dina frågor om Frankrike och Sydeuropa till Alice Petrén och bisittare Ylva Elvis Nilsson journalist som bevakat Europa för så väl Svenska Dagbladet som Dagens industri. Ring oss på telefonsvararen: 08 – 784 39 51 eller mejla oss på: korrespondenterna@sverigesradio.se

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna

Hör Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniela Marqurdt om tysk kultur, traditioner och historia som blockerar vägen till toppen.

Utrikesreportaget Lör 11 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Reportageprogram från jordens alla hörn med Sveriges Radios utrikeskorrespondenter.

Utrikesreportaget Lör 04 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Det har gått fem år sedan massakern på strejkande gruvarbetare i Marikana i Sydafrika. 34 personer sköts ihjäl av polisen, därtill skadades många svårt. Vad har hänt sen dess?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".