Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Telefonväkteri Har du ett heligt rum?
Fre 17 jul 2015 kl 15:04
Människor och tro Telefonväkteri: Har du ett heligt rum? Många människor har behov av ett rum som de kallar för heligt. Det kan vara ett tempel, en kyrka eller en moské men det finns också många i Sverige... som söker avskildhet och frid i naturen. Eller inom sig själva. Det heliga rummet är både ett urvattnat och laddat begrepp i dagens Sverige. Vilka gränser ska sättas runt det heliga rummet och vem ska bestämma hur det heliga rummet ska utformas? Har du ett heligt rum? Var finns ditt tempel och är det en plats som du delar med andra? Eller tycker du att heliga platser borde ifrågasättas mer? Delta i samtalet med vår panel: biskop Beng Wadensjö, konstnären Saadia Hussain och religionshistorikern Christer Hedin. Programledare: Åsa Furhagen.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".