Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Tar upp alla aspekter av naturen, från njutning till forskning.
Ett avsnitt från Naturmorgon
Vem simmar vi med i sjön Fiolen?
Lör 18 jul 2015 kl 06:10
Såhär mitt i badsäsongen söker vi vännerna under ytan - vilka bor i en vanlig insjö? Fältreporter Karin Gyllenklev följer med provfiskarna Birgitta Ekstrand-Söör och Malin Hällbom för att se vilka fiskar... som finns i sjön Fiolen i Småland. Just fiolen har undersökts sedan 1917. Vi ska också prata om brunifiering, fenomenet att sjövattnen blir allt brunare. Vad beror det på? Forskaren Emma Kritzberg på Lunds Universitet berättar vad man vet idag. Insekter som tågluffarbiet uppmärksammas i ett reportage om insekter som lever i järnvägens närhet. Joacim Lindwall har besökt Krampens tågstation i Västmanland tillsammans med insektsvetaren Magnus Stenmark, Marie Johnsson från Trafikverket och Jörgen Wissman från Centrum för biologisk mångfald. Programledare Lisa Henkow.

Musik som spelats i avsnittet

  • 06.10
    Håkan Malmberg - Naturmorgon
    Kompositör: Håkan Malmberg
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Naturmorgon

Naturmorgons redaktion frossar i de naturböcker som givits ut under 2017, tillsammans med inbjudna gästen Maria Vildhjärta Westerberg, författare och pinnplockerska. Programledare är Mats Ottosson.

Susanne Åkesson, Lennart Engstrand och Mikael Sörensson i Naturpanelen sammanträder i Botaniska trädgården i Lund för att svara på lyssnarfrågor. Programledare är Mats Ottosson.

Linné inpå livet och en unik svamphöst Lör 02 dec kl 06:10(96 min)

En energisk men inte helt lycklig entreprenör. Så beskriver idéhistorikern Gunnar Broberg Carl von Linné. Vi hittar också unika svampar på Öland. Programledare Joacim Lindwall.

Vi sänder från Arboretum Norr om hur träden gör sig klara för vintern. Unikt beslut från EU-domstolen om avverkningarna i Bialowieza. Vi möter lockespindlarna. Programledare Joacim Lindwall.

Experterna i vår naturpanel samlas i Botaniska trädgården i Lund för att i ett direktsänt program svara på lyssnarfrågor. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".