Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Porträtt av svenskar som på olika sätt har satt tydliga avtryck i vårt land.
Ett avsnitt från Svenska ikoner
Svenska ikoner - Bosse Larsson
Mån 06 apr 2015 kl 12:00
Trots att Bosse och Lisbeth har varit gifta i snart 50 år har Bosse ännu inte lyckats överföra sin stora entusiasm för hambo och dragspel till Lisbeth. Hon brukade mest titta på programmen för Bosses skull... I Svenska ikoner berättar de om kändisskapet, kärleken och den svåra sjukdom som nu har drabbat dem båda. 

I nästan tre decennier ledde Bosse Larsson lördagsunderhållningen i Sverige. Flera år i rad blev han utsedd till Sveriges populäraste t-personlighet av tittarna, i konkurrens med bland andra Hasse & Tage. När Nygammalt drog igång på lördagskvällarna kunde så många som 4,5 miljoner sitta bänkade i tv-sofforna och när kamerorna hade slocknat fick Bosse skriva autografer.  

Bosse Larsson hade en stor och trogen tittarskara, men en del tyckte också att han var alldeles för klämkäck. In i finrummen kom Nygammalt aldrig, men många av Sveriges finaste kulturpersonligheter gästade gärna programmet. Som Jarl Kulle, Margareta Krook och Ernst- Hugo Järegård. Många av dagens stora artister tog också sina första stapplande steg på Nygammalts scen, Peter Jöback, Carola och Lisa Nilsson. 

Bosse Larsson som nyss fyllde 81 minns dem alla. De flesta minnena är glada, motgångarna i livet har varit få fram till nu när både Bosse och Lisbeth har drabbats av cancer. I Svenska ikoner berättar de hur de gör för att försöka hantera vetskapen om att livet håller på att ta slut.  

Vill du dela med dig av dina minnen av Bosse Larsson? Maila oss!


p4dokumentar@sverigesradio.se

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Svenska ikoner

Hon växte upp i en renskötande nomadfamilj högt uppe i fjällvärlden men drömde om att få stå på scenen. Hon hade allt emot sig men siktade mot toppen.

Porträtt av svenskar som på olika sätt har satt tydliga avtryck i vårt land.

En av artisten Rikard Wolffs husgudinnor är Dalida - en fransk nationalikon och enligt Wolff en 1900-talets viktigaste artister. Vem var hon? Och varför slog hon aldrig i Sverige?

Christer Lindarw - kom ut som en stjärna! Sön 10 sep kl 12:03(33 min)

Redan på dagis höll Christer shower och passionen för scenen har nu hållit i sig i över 50 år. Men nu gör han sin sista stora show-turné. Henrik Olsson möter honom i logen, bakom kulisserna.

Signe Jansson – barnmorska och pionjär Sön 11 jun kl 12:03(34 min)

Hon revolutionerade förlossningsvården i Sverige och menade att kvinnan själv kan föda och inte behöver bli förlöst. Trots starkt motstånd lyckades hon genomdriva många radikala förändringar.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".