Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Extremlandet Sverige - ogudaktigt och bajsälskande
Mån 20 jul 2015 kl 15:04
Sverige är ett av de mest sekulära länderna i världen enligt undersökningen World Values Survey. Här skattar vi religionen som mindre viktig, men hur kommer det sig? David Thurfjell professor i religionsvetenskap... Södertörns högskola och Joel Halldorf på tidningen dagen förklarar varför. Sabina Koij är präst i Domkyrkoförsamlingen i Stockholm. Hon möter människor som ber henne tona ner det kristliga vid dop och bröllop, något som hon tycker är en utmärkt utgångspunkt för teologiska samtal. Louise Epstein är också nyfiken varför så många vurmar för utedasset. Historikern Kalle Bäck förklarar att avträdet, eller hemlighuset , tidigare var en plats för enskilda möten och social fostran. Bisittaren Roger Wilson är skeptisk till dylika inrättningar.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna

Hör Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniela Marqurdt om tysk kultur, traditioner och historia som blockerar vägen till toppen.

Utrikesreportaget Lör 11 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Reportageprogram från jordens alla hörn med Sveriges Radios utrikeskorrespondenter.

Utrikesreportaget Lör 04 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Det har gått fem år sedan massakern på strejkande gruvarbetare i Marikana i Sydafrika. 34 personer sköts ihjäl av polisen, därtill skadades många svårt. Vad har hänt sen dess?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".