Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Magnus Uggla vägrar att komma tillbaka till P4 om vi inte faktiskt utbildar honom till journalist. Sagt...
Ett avsnitt från Magnus Uggla - den ängslige reportern
10. Examensdags! Men Uggla gör tyvärr sin sämsta intervju
Fre 26 jun 2015 kl 14:00
I det sista avsnittet av ”Magnus Uggla – den ängslige reportern” har blivit tid för examen. Magnus Uggla träffar därför moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra på partiets högkvarter i Stockholm.

Hans uppdrag är att ställa politiska frågor, lyssna på vad Anna Kinberg-Batra svarar, bjuda på sig själv och därigenom få Anna att bli så personlig som det bara går. Dessutom måste han hålla i intervjumicken alldeles själv…

 

Varför blev det då just Anna Kinberg-Batra som blev examensprovet?

Jo, därför att det mest prestigefulla som går att göra när det kommer till personintervjuer här på Sveriges Radio, är programmet som heter ”Ekots lördagsintervju” och som sänds i P1.

Säsongens sista Lördagsintervju var med just moderaternas partiledare, Anna Kinberg Batra.

Och tanken är därför att Magnus slutuppgift i den här serien är att göra sin alldeles egna variant av lördagsintervjun…helt enkelt ”Magnus Ugglas lördagsintervju med Kinberg Batra.”

 

Tyvärr gör Magnus sin sämsta intervju just den här omgången, och frågan är: kommer han att bli godkänd ändå, och kommer han att få komma tillbaks till P4?

 

Journalistcoachen Anna Ivemark är dessutom på semester på sitt landställe och inte med på intervjun. Tack och lov hjälper redaktör Alice Lööf till.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Magnus Uggla - den ängslige reportern

I det sista avsnittet av ”Magnus Uggla – den ängslige reportern” har blivit tid för examen. Magnus Uggla träffar därför moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra på partiets högkvarter i Stockholm.

I det nionde avsnittet av ”Den ängslige reportern” tvingas Magnus efter mycket tjafs göra ett klassiskt journalistiskt jobb. Något som Magnus känner är ett skitgöra, eftersom han ju är ’Kung’ Uggla.

Ola Ringdahl drabbades av den största skräcken. Hans dotter drabbades av cancer. Hans fru drabbades av cancer. Hans mamma drabbades av cancer. Plötsligt dog hans fru i sviterna av cancern.

7. Dietduell mellan Katrin Zytomierska och... Fre 05 jun 2015 kl 14:00(25 min)

Idag ska den ängslige reportern - Magnus Uggla - leda en debatt mellan två olika diet-läger. Eller kanske kallas det näringslivsläror? Hur som helst är det Katrin Zytomierska som är Sveriges ledande...

6. Hur lång tid på Kumla-anstalten tar det... Fre 29 maj 2015 kl 14:02(26 min)

I detta avsnitt av ”Den ängslige reportern” träffar Magnus Uggla den kände kåkfararen Annika Östberg, som satt i amerikanskt fängelse i nästan trettio år, dömd för ett dubbelmord. Det är en gäst som...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".