Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Människor och tro
Fre 31 jul 2015 kl 15:04
Hur påverkar Turkiets nya tvåfrontskrig mot IS och PKK landet inrikespolitiskt. Vad händer nu med minoirteternas fri och rättigheter och vad kan situaionen leda till för Turkiets befolkning inför ett troligt... nyval. Samtal med frilansjournalisten Bitte Hammargren. Ett år efter den stora branden i Västmanland.Vilka existentiella funderingar väckte katastrofen. Reportage av Elin Lemel. Året tema för Pride Stockholm är Gör slut och handlar om att göra sig av med negativa känslor eller sammanhang. Länge var religion och HBTQ oförenliga storheter. Hur funkar det idag? Samtal med Adrienne Riddez, präst i Svenska Kyrkan, Jean Pierre Barda, HBTQ profil med judiska rötter och Ardeshir Bibakabadi, verksamhetsledare för Homan , en förening för HBTQ personer med invandrarbakgrund. Krönika från Calais av SRs korrespondent Margareta Svensson
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".