Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kluvet land handlar om klyftorna mellan människorna i vårt land.
Ett avsnitt från Kluvet land
Konsten att trassla sig till ett boende
Ons 05 aug 2015 kl 14:30
Ett boende kan vara avgörande för att du ska ha möjlighet att leva det liv du vill. Men när bostadskön till en hyresrätt är lång så trasslar sig många till ett boende på annat sätt.

Kluvet land i P1 tittar närmre på vilka vägar människor tvingas ta för att säkra sin framtid. Mattias Hagberg från Göteborg kom in på sin drömutbildning i Umeå, men trots att han stod i bostadskö och ringde på alla annonser fick han inget boende och riskerade få hoppa av utbildningen innan han ens börjat.

– När det börjar bli någon vecka kvar söker jag i princip allt som finns. Och börjar kolla på andra alternativ. Kan jag boka vandrarhem? Finns det camping? För kanske kan jag campa i kylan, säger Mattias.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Kluvet land
Landsbygden rustar inför valet Tor 14 dec kl 10:35(25 min)

Vad behövs för att landsbygdens frågor ska uppmärksammas i valet och bryr sig de etablerade partierna om landsbygden? Behövs det ett nytt parti?

I väntan på BUP Tor 07 dec kl 10:35(24 min)

Allt fler söker sig till BUP och köerna växer. Varför behöver fler barn och föräldrar hjälp och vad händer med familjerna när väntetiderna växer?

Samma jobb, olika lön Tor 30 nov kl 10:35(25 min)

I Kiruna tjänar undersköterskorna över 2 000 kr mer i månaden är undersköterskor i Norrköping. Vad är det som styr lönesättningen?

Bonde söker arvtagare Tor 23 nov kl 10:35(25 min)

Allt färre unga tar över sina föräldrars jordbruk. Hur känns det att bli den sista bonden på sin släktgård? och hur känns det för barnen när deras yrkesval även avgör gårdens framtid?

En bruksort utan bruk Tor 16 nov kl 10:35(25 min)

Vad händer på en ort med 6.000 invånare när den största arbetsplatsen lägger ner och 185 personer blir utan jobb. Det hände i Robertsfors, ett gammalt brukssamhälle i Västerbotten.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".