Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Kulturell likriktning, husvisningar och Frida Kahlos nagellack
Mån 03 aug 2015 kl 15:04
I det första Bergström i P1 undrar kulturkorrepsondet Lisa Bergström om vi och världen vi lever i inte håller på att bli för likriktad? Som korrespondent i kultur med jordklotet som arbetsplats har hon... rest en hel del de senaste månaderna och det är likheten som slagit henne - det är samma utställningar, samma kläder, samma sätt att inreda på ja, det är till och med samma kaffe oavsett land. Hur blev vi så här lika? Eller är det bara vissa av oss som är lika, och vad är det i så fall ett tecken på?

Gästar gör Martin Adolfsson, fotografen som fotograferat medelklassen på husvisningar i förorter i fem världsdelar. Vad såg han? Vi pratar med Jenny Lantz, forskare på handelshögskolan, som intresserat sig för hur kultur och ekonomi hänger ihop och hur det påverkar utbudet. Dessutom funderar vi kring varför konstnären Frida Kahlo gått från att vara en udda fågel till att bli älskad av alla, varför nu? Det förklarar Eva Zetterman, docent i konst bildvetenskap vid Göteborgs universitet för oss. Vi ringer dessutom till brittiska galleriägaren Michael Hoppen som berättar om den nu avslutade, men oerhört populära utställningen av Hasselbladsbelönade Ishiuchis Miyako fotografier av konstnären Frida Kahlos pryttlar och pinaler som korsetter, solglasögon och skor. Hur kommer det sig att besökarna kunde stanna i timmar vid ett fotografi av konstnärens gamla nagellack?

PROGRAMLEDARE: Lisa Bergström

PRODUCENT: Kicki Möller

BISITTARE: Ragnar Dahlberg


korrespondenterna@sverigesradio.se

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna
Radiokorrespondenterna
Tor 10 aug kl 15:04(45 min)
Radiokorrespondenterna
Ons 09 aug kl 15:04(45 min)
Radiokorrespondenterna
Tis 08 aug kl 15:04(45 min)
Radiokorrespondenterna
Mån 07 aug kl 15:04(45 min)
Radiokorrespondenterna
Tor 03 aug kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".