Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett program om vetenskap och miljö.
Ett avsnitt från Kossornas planet
Kossornas planet
Lör 15 aug 2015 kl 12:03
Idag om minnen. Vi besöker Minneslabbet i Uppsala där de forskar om minnen och går vilse i deras labyrint, Vi träffar Yanjaa som är världsmästaren i att minnas namn och ansikten. Och vi pratar pm hundars... både superbra och urdåliga minne...Bland annat. Programledare: Lena Nordlund och Björn Gunér.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kossornas planet
Din granne är bäst för miljön Lör 29 jul kl 12:03(42 min)

Har du en granne eller kompis som monterar solceller, källsorterar och skippar plast? Det visar sig att just miljökämparna i vår vardag är våra viktigaste förebilder.

Vi träffar forskare som studerar björnar för att förstå våra njurar, andra som lärt sig göra spindeltråd av spindlarna, och en som utvecklar robotar som flyger som fladdermöss.

Alla vill resa men ingen vill vara turist Lör 15 jul kl 12:03(41 min)

Kossornas planet handlar idag om resande och turism. Hör om de allra första turisterna och hur morbidturismen slår mynt av vårt sug efter död och olyckor.

Landet som naturen sliter i stycken Lör 08 jul kl 12:03(43 min)

Vi besöker Island – landet som ständigt klyvs i två delar, och där risken för jordbävning och vulkanutbrott närmast ingår i väderleksrapporten.

Ett helt program om människan i rymden. Vi testar g-krafter i en centrifug för att se om vi är av rätta virket för en raketuppskjutning.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".