Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Radiokorrespondenterna
Lör 15 aug 2015 kl 19:03
I irakiska Kurdistan träffar vi Karwan, uppvuxen i Eskilstuna, men nu bosatt i Erbil där världspolitiken hela tiden påverkar det dagliga livet. Ett av dom länder som deltar i spelet kring Kurdistan är... ju USA. Men på hemmaplan i Förenta staterna har man ju egna problem. Det senaste året har polisvåldet mot svarta amerikaner varit en hett debatterad fråga som vi skall spegla här också. Så gör vi ett hopp från USA över Stilla Havet till Japan där man nu börjar starta kärnkraftverken igen efter den dramatiska Fukushimaolyckan för fyra år sedan. Slutligen beger vi oss till Ryssland där oberoende röster och organisationer upplever ett allt hårdare samhällsklimat.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna
Alice Petrén om flyktingåret 2017 Sön 17 dec kl 12:55(30 min)

Vad hände med världens flyktingar under året - och vilka utmaningar väntar framöver? Alice Petrén är Sveriges Radios migrationskorrespondent.

Utrikesreportaget Lör 16 dec kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

I september i år slog orkanen Maria till mot Puerto Rico. Stora delar av ön förstördes och det kommer dröja åratal innan ön återhämtar sig. Tusentals puertoricaner flyttar nu till fastlandet i USA.

Utrikesreportaget Lör 09 dec kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Snart läggs krigsförbrytartribunalen för forna Jugoslavien ner, men trots alla vittnesmål och bevisning som finns går bilden av vad som hände under kriget fortfarande isär. Samma person kan vara...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".