Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sändes måndag 10 augusti 2015 kl 13.00

Magnus Nilsson

Redan i årskurs 9 skrev han en uppsats om hur han steg för steg skulle bära sig åt för att driva världens bästa restaurang.Vi följer Magnus mödosamma kamp för att få sin kockutbildning i Paris. Han spelar in sitt program på en fäbod  i Jämtland, och det handlar mycket om värdet med närproducerade råvaror och den lokala särprägeln.

Om Magnus Nilsson

Kock, sommelier, 31 år. Född i Selånger, bosatt i Mörsil nära Åre.

Driver restaurang Fäviken Magasinet i Åre/Järpen. Den internationellt uppmärksammade restaurangen har bara tolv sittplatser, en flera månader lång bokningslista och en matsedel med råvaror från den egna gården. Efter tre år på stjärnkrogar i Frankrike återvände han till Sverige men blev besviken på råvarornas dåliga kvalitet och utbildade sig till sommelier. Återfann dock kärleken till matlagning i köket på Fäviken. Arbetar under devisen ”rektún mat” vilket är jämtländska för riktig mat. På restaurang Fäviken serveras bland annat friterad renlava, kaka av tallbark, gamla höstlöv och öringrom i varmt skal av torkat grisblod.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.