Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Lär känna dig själv
Tis 11 aug 2015 kl 10:03
Att lära känna sig själv är ett uttryck som det ofta slängs med, men är det mest en klyscha eller är det möjligt att göra det? I sådana fall, hur gör man? Har man störst möjlighet att göra det i mötet... med andra människor eller letar man bäst ensam i en kåta i skogen? 

När Markus Torgeby var 20 lämnade han allt och flyttade ensam ut till en kåta i skogen. Han var vilse och behövde tid och tystnad för att lära känna sig själv. Han blev kvar där i fem år. Är det i skog och mark som man bäst hittar sin kärna? Eller finns det andra sätt? Gäster i studion är filosofen Åsa Wigfors, psykoanalytikern Björn Salomonsson och religionshistorikern Katarina Plank.

Tomas Strandberg, forskare i kognitionsvetenskap, har i sin forskning sett att många av de åsikter vi har, i nästa stund kan bytas ut mot helt andra, åsikter verkar bero på situationen. Kanske är självkännedom mer komplicerat än vi tidigare trott. 

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Igår kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 12 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 05 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 29 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 22 aug kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".