Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kluvet land handlar om klyftorna mellan människorna i vårt land.
Ett avsnitt från Kluvet land
Hur vill politikerna lösa bostadskrisen?
Ons 12 aug 2015 kl 14:30
Vi har i Kluvet land i sommar hört hur bostadsbristen hindrar människor från att komma till jobb, till studier, till att få sitt liv och ekonomi att gå ihop.

Historiskt har bostadsfrågan varit en viktig politisk fråga men efter den ekonomiska krisen på 90-talet har bostadsbyggandet fört en mer undanskymd roll i politiken.

I sommarens sista Kluvet land berättar Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan, miljöpartist och Ewa Thalén Finné moderaternas bostadpolitiska talesperson hur de vill ta landet ur bostadskrisen.

- Vi måste både regelförenkla och ge ett statligt stöd till byggandet, säger Mehmet Kaplan
- Fortsätta regelförenkla men inget statligt stöd till byggande. Det kan stoppa den positiva utvecklingen vi nu ser bland byggföretagen, nya lösningar som ger billigare bostäder, säger Ewa Thalén Finné.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Kluvet land
I väntan på BUP Tor 07 dec kl 10:35(24 min)

Allt fler söker sig till BUP och köerna växer. Varför behöver fler barn och föräldrar hjälp och vad händer med familjerna när väntetiderna växer?

Samma jobb, olika lön Tor 30 nov kl 10:35(25 min)

I Kiruna tjänar undersköterskorna över 2 000 kr mer i månaden är undersköterskor i Norrköping. Vad är det som styr lönesättningen?

Bonde söker arvtagare Tor 23 nov kl 10:35(25 min)

Allt färre unga tar över sina föräldrars jordbruk. Hur känns det att bli den sista bonden på sin släktgård? och hur känns det för barnen när deras yrkesval även avgör gårdens framtid?

En bruksort utan bruk Tor 16 nov kl 10:35(25 min)

Vad händer på en ort med 6.000 invånare när den största arbetsplatsen lägger ner och 185 personer blir utan jobb. Det hände i Robertsfors, ett gammalt brukssamhälle i Västerbotten.

Rätten till en meningsfull vardag Tor 09 nov kl 10:35(25 min)

Hur bemöter samhället normalbegåvade personer med autism? Är det personen som ska anpassa sig till den dagliga verksamheten eller är det verksamheten som ska anpassa sig till personen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".