Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Litteraturen som bruksanvisning
Ons 12 aug 2015 kl 18:15
Kan man lägga sitt liv i skönlitteraturens händer? Kan en roman funka som en existentiell bruksanvisning, att bygga sina förhoppningar och kärlekar runt?

Katarina Wikars dyker ner såväl i radions arkiv som i sin egen minnesbank. Och så upp igen - tillsammans med en alkoholiserad konsul verkligare än de flesta riktiga människor, ett eget rum med alla ord understrukna, och det bästa Agnar Mykle-citatet av dem alla: "Ungdom är något bara unga människor har, och något bara gamla människor förstår att bruka."

Hör Maria Sveland om Suzanne Bröggers Fräls oss ifrån kärlekenKlas Östergren om Malcolm Lowrys Under vulkanen och Susanna Alakoski om Ett eget rum av Virgina Woolf.

Och missa inte historien om världens längsta studiecirkel -gruvarbetarna i Grängesberg som ville lära sig mer om Freud och psykoanalysen.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Tor 14 dec kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".