Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
KD och homoadoptionsfrågan - en vattendelare?
Fre 14 aug 2015 kl 15:04
--POD: Kristdemokraternas partistyrelse ställer sig bakom lagen som ger homosexuella rätt att adoptera och den interna kritiken har inte låtit vänta på sig. Vad betyder beslutet för partiet och för familjepolitiken?... Debatt mellan Emma Henriksson, familjepolitisk talesperson och riksdagsman Tuve Skånberg, båda kristdemokrater. Analys av frilansjournalisten Erik Lindfelt. Är kristna mer utsatta för hatbrott än tidigare eller är det anmälningsbenägenheten som har ökat? Reportage av Elin Lemel. Samtal om ett sönderfallande och allt mer sekteristiskt Syrien med Leif Stenberg, chef för Centrum för Mellanösternstudier vid Lunds Universitet och Elin Hagerlind, Syrienhandläggare vid Svenska ambassaden i Damaskus fn placerad i Beirut. Krönika av Peder Gustafsson, SRs korrespondent i Bangkok. Samtal med Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik om universums mörker.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Hög tid för frikyrkorna att börja bejaka samkönade relationer. Det tycker Jennie Sjöström, förlagschef för bokförlaget Libris. Hösten 2017 har hon gett ut två böcker, som startade en frikyrklig...

Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".