Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Borde svenska statsvetare ägna sig mer åt DÖ, vad gör John McCain i Sverige och hur slipper vi få ansiktet igenkänt av stora nätfirmor?
Ons 19 aug 2015 kl 15:04
Louise Epstein har fastnat vid en ledare i Dagens Nyheter där skribenten Carl Johan von Seth tycker att statsvetare borde ägna sig mer åt att försöka analysera konsekvenserna av Decemberöverenskommelsen... Då skulle vi medborgare bli bättre upplysta om vad den här överenskommelsen egentligen betyder för den svenska parlamentarismen. Är det så att svenska statsvetare är avskurna från en av de mest brännande frågorna i svensk politik?

Louise Epstein har fastnat vid en ledare i Dagens Nyheter där skribenten Carl Johan von Seth tycker att statsvetare borde ägna sig mer åt att försöka analysera konsekvenserna av Decemberöverenskommelsen. Då skulle vi medborgare bli bättre upplysta om vad den här överenskommelsen egentligen betyder för den svenska parlamentarismen.

Är det så att svenska statsvetare är avskurna från en av de mest brännande frågorna i svensk politik?

Det här diskuterar Carl Johan von Seth, ledarskribent på Dagens Nyheter och Elin Naurin, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet som också driver den statsvetenskapliga bloggen Poltiologerna.

 

Den amerikanske senatorn John McCain förlorade mot Obama i presidentvalet 2008. Nu är han ordförande i senatens försvarsutskott och en av de mest kända profilerna i amerikansk politik.

Idag besöker han Sverige för att träffa försvarsminister Peter Hultqvist och prata om det säkerhetspolitiska läget i Östersjöområdet och Arktis.

Agneta Ramberg, Ekots utrikespolitiska kommentator, kommer till programmet direkt efter en  pressträff på hemlig plats. Hon berättar vad som sas och vad McCain tycker om det nyligen ingångna avtalet om Irans kärnenergi.

Tekniken utvecklas och de blir lättare att genom matematiska datorprogram räkna ut vem som syns på en bild. Polisen har användning av tekniken för att till exempel identifiera brottslingar, men det är inte alla som är nöjda med den här utvecklingen.

Sonia Sagan håller kurser i hur man stylar sig med smink och fixar sin frisyr för att undvika att bli igenkänd. Vi låter Thomas Nordegren bli stylad av Sonia Sagan för att se hur oigenkännlig han blir.

Programledare: Louise Epstein

Producent: Üklü Holago

nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

UFO-forskningen, hur mår den egentligen? Varför är jultröjan hetare än någonsin? Och om hur politikerna kan dra nytta av litteraturen i sina jultal.

Spårlöst försvunna ubåtar och flygplan Tor 14 dec kl 15:04(40 min)

Varför det är så svårt att hitta försvunna ubåtar och stora trafikflygplan som ju verkar kunna försvinna spårlöst?

Robotchefen – snart på ditt jobb? Ons 13 dec kl 15:04(40 min)

Är det farligt att investera i bitcoin? Tar robotarna över även chefernas jobb? Finns livets mening i sällskapsspel?

När ska Thomas använda bajskorvs-emojin? Tis 12 dec kl 15:04(40 min)

Lamor och brandsläckare – emojierna vi inte visste att vi saknade. Hur är dagens arbetsvillkor för en teaterchef? Dessutom: giftspecial!

Idag träffar vi vinnaren i det som blivit en stor succé: tävlingen Ortens bästa poet där unga tävlar i poetry slam.

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".