Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Kino - på filmfestivalen i Cannes
Fre 13 maj 2011 kl 18:15
Filmfestivalen i Cannes är filmvärldens viktigaste mötesplats. Lisa Bergström och Roger Wilson från P1:s filmprogram Kino är förstås på plats, och gör två specialsändningar från denna festivalernas festival,... som i år bland annat gästas av Woody Allen, Pedro Almódovar och Lars von Trier. I veckans sändning från Cannes sätts hela festivalfenomenet under lupp. Hur blev Cannes världens viktigaste festival? Vad skiljer en A-festival från en B-festival? Och hur viktig är egentligen en framgång på en festival för en films framtid? Programledare: Roger Wilson Producent: Lisa Bergström

Musik som spelats i avsnittet

  • 18.15
    NICOLE CROISILLE, FRANCIS LAI - UN HOMME ET UNE FEMME
    Album: CANNES FILM FESTIVAL (1) 50 YEARS OF MUSIC AND SON
    Kompositör: FRANCIS LAI
    Bolag: MILAN
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året... Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

Klimatvånda, en bröllopsdag med problem och... Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".