Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Hundpodden - Vår bästa vän
Fråga veterinären
Mån 03 aug 2015 kl 04:00
Veterinär Ylva Trygger svarar på lyssnarnas frågor och berättar om hundens största sommarfaror.

Hur ofta ska man avmaska hunden? Hur mycket näringslära får veterinärerna läsa om på sin utbildning? Behöver våra hundar kosttillskott? Är dragkamp bra för att minska hundens överbett? 
Programledarna Maria Hedqvist och Gurgin ställer lyssnarnas frågor till veterinären Ylva Trygger.

- Över- och underkäken växer i olika hastighet, det leder till att hunden ibland kan få ett under- eller överbett. Dragkamp kan leda till att överbettet blir större, för det mesta rättar det till sig. Det är ett ofarligt skönhetsfel så länge inte underkäkens tänder inte biter upp i gommen och orsakar skada, säger veterinären Ylva Trygger.

Poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt ger även tips på hur vi kan förbereda hunden inför veterinärbesöket:

- Vi måste ta mer på våra hundar, inte bara när vi ska klippa klorna. Hunden måste trivas uppe på veterinärbordet när veterinären ska hantera de.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Hundpodden - Vår bästa vän
Flyga med hund Mån 14 aug kl 04:00(40 min)

Hur flyger man med en hund? Den frågan svarar en specialist, flygplanslastare, veterinär och hundpsykolog på i säsongsavslutningen av Hundpodden Vår Bästa Vän.

Koppelaggression Mån 07 aug kl 04:00(30 min)

Varför förvandlas den lugna hunden till en skällande tok vid åsynen av en främmande hund? Hundpsykologen förklarar och svarar på lyssnarnas frågor.

Hundens roll i historien är försummad med tanke på hur mycket de betyder för oss människor, menar författaren Mats Carlbom som berättar om de betydelsefulla hundarna som påverkat världshistorien.

Apportträning till vardag och tävling Mån 24 jul kl 04:00(31 min)

Apportering är ett moment som hundägare borde lära sina hundar, menar poddens hundpsykolog. Hur lär man sin hund att på kommando hämta och lämna ett föremål?

Hundar iakttar oss ständigt och räknar med att vi ska avläsa de, men hur bra är hundägare egentligen på att tolka hundarnas signaler som de sänder ut? Etologen Ingrid Tapper förklarar.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".