Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Dags att börja röka!
Tor 03 sep 2015 kl 10:03
Rökt grädde, rökt créme brûlée, rökt kladdkaka... Röka i en kastrull, röka i ugnen, eller bygga om en soptunna...

Johan Åkerberg är kocken som blev besatt av att röka. Kunskap och recept har han samlat i boken Rök. Och nu för han vidare sin entusiasm i Meny.

Hur röker man? Varför röker man? I vad kan man röka? Vad kan man använda som rökgivare? Och vad kan man röka?

Varför bara röka kött och fisk, när man kan röka grädde, muffins, kladdkaka och crème brûlée?

Och visst är alspån fint, men det går också att använda kaffe, te, sjögräs och peppar som rökgivare.

Och du kan röka i en specialtillverkad rök, eller en kastrull, ugn eller klotgrill. Eller bygga en egen rök av en soptunna, som Johan gjort.

Det är inte helt lätt att hitta drycker som passar till rökt. Dryckeskännaren Marie Oskarsson, vinrecensent i Allt om mat, tar sig an den kluriga uppgiften.

Allt, och lite till, om att röka.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Meny
Tor 21 sep kl 10:03(29 min)
Meny
Tor 14 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 07 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 31 aug kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 29 jun kl 10:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".