Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Stora kroppar och antiestetik
Fre 04 sep 2015 kl 14:03
Regissören Anders Rune tröttnade på kroppsidealen han mötte i reklambranschen och bestämde sig för att göra en film om de glömda och gömda kroppshyddorna.

Anders Runes film Aerobics – A Love Story berättar om nätkärlek mellan två personer som normalt inte syns på bioduken. Där den ena parten dessutom har ett intellektuellt funktionshinder. Anders Rune kommer till Kinostudion för att berätta om varför han fick nog av reklamfilmsestetiken.

Kay Pollak är tillbaka med filmen Så och på jorden, en fristående fortsättning på publiksuccén Så som i Himmelen. Fredrik Wadström återberättar hans slingriga karriärväg från Elvis! Elvis! via budgetkatastrofen Älska mig till de 1,4 miljoner biobesökare som kom och såg Michael Nyqvist som dirigent i Så som i Himmelen.

Och så har Kinos programledare Roger Wilson besökt en TV-festival i Edinburgh där det internationella branschfolket har samlats för att diskutera Public service-kriser och möta förhoppningsfulla konceptpitchare. Hör manuslegenden Armando Iannucci, författare till serier som Veep och The Thick of It, driva med det plattformsbesatta TV-folket. 

Dessutom har vi mött 80-talsikonen Wim Wenders, han som gjorde Himmel över Berlin, som är aktuell med sin nya film Every thing will be fine – ett drama om sorg, skuld och förlåtelse.  

Programledare: Roger Wilson
Producent: Nina Asarnoj

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året... Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

Klimatvånda, en bröllopsdag med problem och... Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".