Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sammanfattningar av vetenskapsnyheter, aktuella reportage, fördjupningar och analyser av viktiga händelser...
Ett avsnitt från Vetenskapsradions veckomagasin
"Har man själv en dålig dag kan det bli jätte jobbigt"
Fre 06 maj 2011 kl 15:00
etenskapsradions Veckomagasin om att knäcka krypteringen till bin Ladins datorer, om att tävla om miljarder till forskning utan att känna till reglerna, om hivsmittade som snart blir pensionärer och om... varför Stockholm ligger så långt efter vad det gäller biogas av hushållsavfall. Programledare Annika Östman.

Datorer och hårddiskar med information av stort intresse hittades i måndags när bin Ladin dödades i Abbotabad i Pakistan. Men det kan ta flera tusen år att komma åt dokumenten säger David Lindahl, forskningsingenjör på Försvarets forskningsinstitut, FOI, i Linköping.

EU satsar på ett helt nytt sätt för att få fram ny revolutionerande teknik. Nu ska forskarna tävla, som i en arkitekttävling, om vem som har möjlighet att skapa bästa forskning framöver. Det är tio miljarder kronor som står på spel. Ett av de sex tävlingsbidragen leds från Sverige, av Jari Kinaret, professor i fysik vid Chalmers i Göteborg.  Karin Markides, rektor vid Chalmers i Göteborg och han kommenterar förutsättningarna för en vinst och om det går att likna vid en arkitekttävling, nästan...

Det har nu gått 30 år med hiv, och de som smittats börjar snart bli pensionärer. Frågan är vad som händer då medicinskt och socialt. Författaren Steve Sjöqvist kan vara den som haft hiv längst i Sverige och överlevt.

Diskussion om biogas, och varför Stockholm ligger sämre till med att ta hand om hushållssopor än andra kommuner trots en hög efterfrågan. Per Ankersjö, miljöborgarråd i Stockholm. Jonas Forsberg, projekledare BiogasÖst vid kommunalabolaget Energikontoret i Mälardalen.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradions veckomagasin
Vetenskapsradions veckomagasin
Fre 23 jun kl 14:03(45 min)
Vetenskapsradions veckomagasin
Fre 16 jun kl 14:03(45 min)
Vetenskapsradions veckomagasin
Fre 09 jun kl 14:03(45 min)
Vetenskapsradions veckomagasin
Fre 02 jun kl 14:03(45 min)
Vetenskapsradions veckomagasin
Fre 26 maj kl 14:03(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".