Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Barnen fångas på nätet
Ons 04 maj 2011 kl 10:03
”Barn är från början sämre rustade att se vad som är reklam och på Internet är det ännu svårare.” Medieforskare Helena Sandberg. Internet har öppnat dörren på vid gavel för reklam riktad till barn. Men... barn har svårt att stå emot alla lockande erbjudanden, menar forskare, särskilt som reklamens avsändaren ofta är otydlig.

Chefer till salu

Över 7 miljoner i egen ficka och tegelstenar för 50.000 till det privata huset mot ett löfte om en gentjänst i jobbet. I april fick två chefer från helt olika branscher sina domar efter uppmärksammade mutor och bedrägerier. Men hur lätt är det som chef att lura sin arbetsgivare? Och vem får betala för svinnet?    

Lönsam villarond

- En ordentlig genomgång av huset två gånger om året, en på våren och en på hösten, gör att man kan hålla kostnaderna för reparationer nere, säger byggskadespecialist Peter Bratt. Plånboken går på husesyn på taket och häller mjölk i stuprören

Expertsvar

- Jag blev påsprunegn av en hund i vintras och ramlade så illa att jag bröt benet. Vems försäkring täcker mina skador? Den och andra lyssnarfrågor besvaras av vår försäkringsexpert Gunnar Olsson.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Ons 16 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 09 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 02 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 26 jul kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 19 jul kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".