Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
För dig som är fritidsodlare och som vill gräva lite djupare i kompost och rabatter för att lära dig...
Ett avsnitt från Odla med P1
Planering för gröna rum och odling på grekiska
Mån 25 apr 2011 kl 10:35
Vad ska vi göra åt vår tråkiga uteplats? Kan den asfalterade innegården blir en oas för alla i föreningen? Hur kan vår balkong få ett grönt vackert insynsskydd? Sådana frågor är trädgårdsmästaren Cecilia... Pilbäck van att få. Hon arbetar sen många år med design och växtval till både små och stora trädgårdar, och i veckans Olda med P1 följer vi med henne till en villaträdgård som hon just nu jobbar med. Hennes uppdragsgivare Åsa Bergholm och Birger Narby har varit väldigt delaktiga i inventeringen och förändringen av den 40 år gamla trädgården som behövde en uppryckning. Men de idéer som Cecilia kom med hade de aldrig kunnat föreställa sig själva! Några böcker om trädgårdsplanering: Trädgårdens rum. Christel Kvant, Heidi Palmgren Prisma 2004 Sol eller skugga : torrt, fuktigt, blåsigt eller skyddat läge. Torsten Wallin Norstedts 2010 Trädgårdsdesign i praktiken. Ann-Christin och Dan Rosenholm. ICA Bokförlag 2010

Drömmer du om en medelhavsträdgård? Vad innehåller egentligen en verklig trädgård vid Medelhavet? Ulla de Verdier har varit i Grekland och besökt två väldigt olika trädgårdar, som ändå har vissa saker gemensamt, som ingen av odlarna skulle kunna tänka sig att vara utan: Citronträd, oregano, mynta, bladpersilja - och generositet!
Vill du ha fler handgripliga tips på hur man skapar en medelhavsträdgård här hemma rekommenderas Eva Rönnbloms nyutkomna bok Medelhavsväxter i kruka (ICA bokförlag). Peter Englander har också skrivit flera böcker i ämnet.

I vår serie Glömda grödor presenterar Lena Nygårds idag Gråärten. Det är en gammal kulturväxt, som är värd en renässans, inte minst för de vackra blommornas skull.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Odla med P1
Odla med P1
Mån 21 aug kl 10:35(25 min)
Odla med P1
Mån 14 aug kl 10:35(25 min)
Odla med P1
Mån 07 aug kl 10:35(25 min)
Odla med P1
Mån 31 jul kl 10:35(25 min)
Odla med P1
Mån 24 jul kl 10:35(25 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".