Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld
Sillens klassresa från trätunna till gastronomisk läckerhet
Fre 22 apr 2011 kl 12:10
Sillen har alltid fiskats och ätits i Sverige, men det är först på senare år som den intagit en hedersplats på finborden vid nästan alla våra stora högtider, såväl påsk som jul och midsommar. På långfredagen... följer Vetandets Värld sillens klassresa från statarbord till guldkrogarnas vita dukar. Det har varit en lång och mödosam resa som bokstavligt talat gått från att fiskarna legat som packade sillar i medeltidens trätunnor till att de nu kan hävda sin plats bland de andra delikatesserna på dagens gourmetkrogar. Resan har varit långtifrån spikrak. Sillen har fått häva sig förbi fördomar som lipsill och sillmjölke, men har slutligen kunnat erövra sin plats på guldkrogarnas vita dukar. Redaktör: Carina Melin carina.melin@sr.se
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Vetandets värld
Vetandets värld
Fre 22 sep kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Tor 21 sep kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Ons 20 sep kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Tis 19 sep kl 12:10(19 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".