Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Cash är åter kung i baren
Ons 06 apr 2011 kl 10:03
Det har länge sagts att vi är på väg mot det kontantlösa samhället, men nu börjar alltfler affärer och restauranger kräva kontanter igen. Det nya och säkrare systemet för kortbetalningar, chip&pin, är... så tidskrävande att många krögare har börjat neka kort i baren och skaffat egna bankomater. Samtidigt har förbudet mot avgifter på kortbetalning lett till att många affärer och caféer vägrar kort för småsummor.

Tjockare lönekuvert

Vad svarar man när man sitter där i lönesamtalet och chefen säger att det tyvärr inte finns något utrymme för löneökningar i år?  Förhandlingsexpert Ann Falkinger ger sina bästa råd för hur man får upp sin lön.

Idel ädel adel

De kom, de såg, de segrade - och de föll. Den svenska adeln dominerade svensk ekonomi under århundraden. Med sin exklusiva smak, eleganta klädstil, sina slott och herrgårdar har de heft en enorm påverkan på vår konsumtion och de har varit föremål både för beundran och förakt. Bo Eriksson berättar om sin nyskrivna bok; Svenska adelns historia.   

Expertsvar

Vad är skillnaden mellan bäst-före-datum och sista förbrukningsdag? Den och andra lyssnarfrågor besvarar konsumentexpert Carina Lundgren.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken

Betaltjänstbolaget Klarna kritiseras för sina direktbetalningar. Vad stressar oss mest i julhandeln? Och är vi beredda att kasta ut skinkan från julbordet?

Kunder hamnar i prenumerationer på tidningar och böcker från Bonnier som de inte vill ha, därför förtjänar beteendeekonomen Richard H Thaler sitt pris och vad ska man tänka på om man funderar på att...

Bristande rutiner hos Kronofogden gör att vem som helst kan stoppa utmätningen av en skuld, vinnarna av Blåslampan vill guida småsparare rätt och hade 40-talisterna det bättre än vad 80-talisterna har...

Mer pengar till pensionärerna i den nya budgeten, men hjälper det dem med lägst pensioner? Utvecklad delningsekonomi i Göteborg och vad man ska tänka på när det kommer till samboskap och bostad.

Dubbelt så dyrt boende när innebandylaget tvingades boka via arrangören av cupen - vad händer när ungdomsidrotten kommersialiseras? Så lagar du mat för tio kronor och hör om näthandeln som blir fysisk...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".