Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
För dig som är intresserad av författande, författarskap och läsande. Här diskuteras ny som klassisk...
Sändes måndag 28 mars 2011 kl 14.03

Erotik och förhistorisk kärlek

Serien om de två människotyper som ett kort tag levde sida vid sida på jordklotet har behållit sin märkliga lyskraft genom årtiondena och har dessutom skapat en egen genre: den förhistoriska kärleksromanen. Den 29:e mars släpps den sjätte och allra sista delen i serien, "De målade grottornas land".

Hör vad Auel själv tänker om sin erotiska mastodontsaga och vad författaren Pernilla Glaser, bibliotekarien Jenny Lindh och litteraturvetaren Jerry Määttä tycker om seriens feministiska budskap och vad som kännetecknar förhistorisk science fiction.

Men. Ingen berättelse om Grottbjörnens folk är fullständig utan minnet av de heta sexscenerna mellan de tidiga cromagnonmänniskorna Ayla och Jondalar.

Ett program av Johanna Langhorst.
Uppläsare är Anna Wallander.

Mer om …

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".