Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
De oväntade biverkningarna
Tis 01 mar 2011 kl 10:03
Misstanken om narkolepsins koppling till svininfluensavaccinet har riktat strålkastarljuset mot oväntade biverkningar. Trots att omfattande tester görs, innan mediciner och vacciner når marknaden, så... tycks ovanliga sjukdomar ändå kunna dyka upp i samband med massvaccinationer. I narkolepsins kölvatten har vi besökt Mälarsjukhuset i Eskilstuna, där professor Lars Rombo lett mängder av olika vaccintester genom åren. Och i studion talar vi med Läkemedelsverkets vaccinexpert Charlotta Bergquist om hur pandemrixutredningen egentligen går. Sen tar vi oss till stormarknaden som vill vår hälsa väl. Vad sägs om en guidad tur bland müsli, grönsaker och fil? Vi följer med dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois, som jobbar som personliga matrådgivare. De följer kunder runt bland hyllorna och hjälper dem att plocka ihop en mer varierad och sund matkorg. Dessutom pratar vi med forskaren Maria Frostling-Henningsson, som konstaterar att gapet mellan våra ambitioner och våra faktiska val fortfarande är stort, just när det gäller matinköpen!
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Djuret människan Tis 12 dec kl 10:03(55 min)

Det finns en dubbelhet i relationen mellan människa och djur. Vi tycker oss stå över dem men är samtidigt beroende av dem. Förtjänar vi vår särställning i naturen eller är vi ett djur bland andra?

Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".