Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Berättelser från verkligheten
Ett avsnitt från P1 Dokumentär
25 år har gått – om mordet på Olof Palme
Sön 27 feb 2011 kl 16:00
25 års misslyckade försök att finna en gärningsman - Den 28 februari 1986 mördas Sveriges statsminister Olof Palme mitt i centrala Stockholm. Skotten på Sveavägen skakar om en hel nation och ingen vågar... tro annat än att mordet snart kommer att klaras upp. 25 år senare står dock utredningen kvar på den punkt där man började.

 
I en utredning som inte får misslyckas börjar istället interna stridigheter gro inom polisen och allmänhetens sorg och bestörtning övergår snart i vrede och frustration över att det svenska rättsväsendet inte lyckas hitta den skyldige. Misstron föder snart en ny grupp av privata utredare som ser som sin uppgift att finna sanningen och alldeles för sent har polisen insett att lösningen måste sökas nära brottsplatsen och nära tidpunkten för dådet.

Skaparna av P3 Dokumentär, Fredrik Johnsson och Kristofer Hansson, tar oss tillbaka till natten då skotten föll och skildrar de år av utredningsarbete som följde. De pratar med aktörerna som var med från dag ett och presenterar de spår som polisen brottats med. Spår som alltid slutat i en återvändsgränd. I programmet medverkar bl a polismannen Thure Nässén, f d chefen för Rikskriminalen Tommy Lindström, journalisten Leif Brännström samt privatspanaren och författaren Kari Poutiainen.

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet P1 Dokumentär
De svenska ukrainakrigarna Sön 19 nov kl 15:03(51 min)

Våren 2014 åker högerextrema från hela Europa till Ukraina. Flera går med i väpnade grupper. En av dem är Anton från Sverige. Snart ansluter hans storebror till fronten.

Skandalradion i Göteborg Sön 12 nov kl 15:03(51 min)

1982 är ett tumultartat år på lokalradion i Göteborg. Knölpåkssatiren Kabaré Apropå med radioprofilen Frank Gunnarsson fälls flera gånger i radionämnden. Chefen sparkas och stationen stängs.

Vad är det ni tjejer vill egentligen? Sön 05 nov kl 15:03(43 min)

1978 gick kvinnliga journalister på Aftonbladet ihop och skrev "Dokumentet" – en bok om deras mansdominerade arbetsplats. Om spritkultur och översitteri. Boken fick Mediesverige att koka. (REPRIS)

Den själviske hjälten Sön 29 okt kl 15:03(47 min)

En dag ringer min kusin Badeen och berättar en hemlighet. Han ska till Syrien för att slåss mot IS, på den kurdiska sidan. Han kommer att bli förste svensken att dö på detta sätt. Varför vill han åka?

Jag är Nawras Sön 22 okt kl 15:03(44 min)

På en stenstrand i Syrien sitter 21-årige Nawras och väntar på en bil som ska ta honom bort därifrån. Han är på flykt från sitt hem, för han är gay.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".