Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Tar upp alla aspekter av naturen, från njutning till forskning.
Ett avsnitt från Naturmorgon
Domherrarnas dolda liv och småkryp i vinterån
Lör 29 jan 2011 kl 21:03
Småkrypen i en vintrig å. Fältreporter Pelle Zettersten och biologen Knut Eriksson tittar under ytan i en å i Linköping. Hur ser vinterlivet ut där? Domherren. Populär och välkänd, men den bär trots det... på en del hemligheter. Magnus Hellström, chef på Ottenby fågelstation, berättar om dess okända familjeliv och om en variant på lätet. "Vinterfåglar inpå Knuten". I helgen är det dags för den sjätte vinterfågelräkningen då alla som vill får vara med och räkna vinterfåglar runt våra fågelbord. Efter två vintrar med mycket snö och kyla kan räkningen ge en fingervisning om hur detta drabbat våra övervintrande fåglar. Naturmorgon gav också en sammanfattning om vad som hänt i vargfrågan senaste veckan. Kråkvinkeln av Lena Näslund handlar om storstädning på hög höjd. Nu ska Mount Everest snyggas till. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.
Alla avsnitt från programmet Naturmorgon

Susanne Åkesson, Lennart Engstrand och Mikael Sörensson i Naturpanelen sammanträder i Botaniska trädgården i Lund för att svara på lyssnarfrågor. Programledare är Mats Ottosson.

Linné inpå livet och en unik svamphöst Lör 02 dec kl 06:10(96 min)

En energisk men inte helt lycklig entreprenör. Så beskriver idéhistorikern Gunnar Broberg Carl von Linné. Vi hittar också unika svampar på Öland. Programledare Joacim Lindwall.

Vi sänder från Arboretum Norr om hur träden gör sig klara för vintern. Unikt beslut från EU-domstolen om avverkningarna i Bialowieza. Vi möter lockespindlarna. Programledare Joacim Lindwall.

Experterna i vår naturpanel samlas i Botaniska trädgården i Lund för att i ett direktsänt program svara på lyssnarfrågor. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Sorkarnas liv och omprogrammerade insekter Lör 11 nov kl 06:10(96 min)

Vi spanar efter Sveriges vanligaste däggdjur, skogssorken, och andra smågnagare. Och möter fjärilslarven som omprogrammerats för att skydda sin värsta fiende. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".