Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inte riktigt klok radio på svenska och finska.
Ett avsnitt från Popula
Work it, baby! Vad jobbar vi med och varför?
Fre 13 nov 2015 kl 20:40
Inte riktigt klok radio på svenska och finska! Denna vecka snackar vi jobb. Arbetar vi för mycket? Kan man leva på en blogg? Hur är det att överleva som teaterskådespelare i Hollywood?

Maija är i Finland och jobbar den här veckan, så Erkki får slita för brödfödan helt ensam. Eller inte helt ensam ändå – journalisten tillika modellen Jasmin Lindberg rycker in som sällskap i Populastudion. Jasmin berättar hur det är att jobba som modell och varför hon hellre satsar på journalistyrket.

Vi pratar med Malin Junestav som jobbar som analytiker på Försäkringskassan och anser att arbetet är ojämnt fördelat i dagens samhälle. Vissa jobbar ihjäl sig, andra har fastnat i bidragssystem.

Kan man leva på sin blogg? Det gör i alla fall Janne "naaG" Naakka, en av Finlands populäraste bloggare. Han har byggt upp hela sin karriär genom sin välbesökta blogg.

Vår serie Hollywood är finskt dundrar vidare. I veckans avsnitt träffar Magnus Silfvenius Öhman skådespelaren Nina Salinen. Hon jobbar med teater – en förhållandevis ovanlig inriktning i Los Angeles, där alla drömmer om film och tv.

Och så får avnjuta ännu ett sverigefinskt radiominne samt bekanta oss med en polyglott med tydliga tecken på Tourettes syndrom...

Popula, fredag 13 november kl 20.40. Programledare Erkki Kuronen.


Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Popula

Tre herrar från olika generationer och olika bakgrunder hörs i veckans Popula – vegankocken Mike Lazarevic, gruppträningsinstruktören Ari Lipponen samt finska artistlegendaren Danny.

Direktsändning från Finskt Disco! Fre 01 dec kl 20:40(60 min)

Popula firar Finland 100 år i discotakt direkt från Finlandsinstitutet. Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen står redo bland hundratals discofans.

I Popula laddar vi inför den stora galakonserten #MittFinland Live. Artisterna Kristian Anttila och Lisa Miskovsky berättar om sina förväntningar inför den stora kvällen.

I veckans Popula blir det lite av varje, men med flamencon i fokus! Pia del Nortes passion för denna dans har inga gränser. Dessutom Venla Odenbalk och Martin Ahlberg.

Artisten Amanda Mair släpper ny elektropop och Marlena Lampinen vill helst spela riktigt skum musik.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".