Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Sveriges Radios Lyrikspris 2015
Ons 18 nov 2015 kl 19:20
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
”Vita kommun” av Jörgen Lind vann priset under en direktsändning i P1 och P2 där lyriken flätades samman med framföranden av P2:s artist, pianisten David Huang.

”Vita kommun” fick årets pris för att den ”fångar världen i ett strömmande flöde som med skärpa och ömhet rör sig mellan det privata och det gemensamma. Det är dikt i ständig rörelse som försöker nagla fast det pågående medan det ännu pågår och sätter fokus på språkets otillräcklighet och nödvändighet. Ett storskaligt och djupt existentiellt projekt som skriver fram jaget och samhället i ett lågmält växelspel mellan poesi och prosa” (Juryns motivering).

Jörgen Lind är född 1966 i Umeå men är numera bosatt i Göteborg. Han debuterade 1997 med ”Ararat” och har gett ut sju diktsamlingar sedan dess.

Fyra andra diktsamlingarna var nominerade och presenterades under kvällen: ”Inte är vind” av Erik Bergqvist, ” Sånger och formler” av Katarina Frostenson, ”Jag föder rådjuret” av Jila Mossaed och ”Jungfrukällorna” av Carolina Thorell.  

P2:s Artist David Huang framförde under kvällen musik för solopiano: Arvo Pärts ”Für Alina”, Franz Schuberts ”Andantino ur Sonat för piano nr 20 A-dur” och Johann Sebastian Bachs ”Bourrée ur Engelsk svit nr 2”.

Efter att ha vunnit Solistpriset 2014 har David Huang etablerat sig bland landets främsta unga pianister. Som Sveriges Radios P2:s Artist gör David åtskilliga radioinspelningar och framträdanden.

Producent: Nenne Zetterberg-Sundqvist
Programledare: Andreas Lindahl

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live
P2 Live
Igår kl 18:55(145 min)
P2 Live
Mån 21 aug kl 18:55(160 min)
P2 Live
Lör 19 aug kl 21:35(25 min)
P2 Live
Lör 19 aug kl 18:03(57 min)
P2 Live
Fre 18 aug kl 19:03(147 min)
Upptäck avsnitt från liknande program
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".