Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Intervju i novellform med Klas Östergren, och del 2 i Bokcirkeln om Glaskupan av Sylvia Plath.
Lör 28 nov 2015 kl 08:05
Hör Klas Östergren om hur en novell ska börja och sluta, hör Nina Lekander och Qaisar Mahmood i Bokcirkeln, och var med när vi slår upp en ny, stor och vacker bok om poeten Tomas Tranströmer.

Det är en bok som är tung att bära men lätt att läsa. Författaren Klas Östergren har kommit ut med en nästan sjuhundrasidig lunta med Samlade noveller, skrivna under trettio års tid. Här finns berättelser som Veranda för en tenor, Vardagkväll före sekelskiftet, Röd jul och Ravioli. Vi snor formatet och bjuder på en serie intervjunoveller med författaren.

Hur ska det går för Esther Greenwood? Huvudperson i Glaskupan av Sylvia Plath. Författarna Nina Lekander och Qaisar Mahmood brottas med frågan och bokcirklar i romanens intensiva mittparti, vi har läst kapitel 8 - 13.

Och så öppnar vi dörren till ett mycket märkvärdigt litterärt skafferi, poeten och nobelpristagaren Tomas Tranströmers hemarkiv. Och ur skafferiet kliver nu en bok fram, I arbetets utkanter heter den, med valda delar av Tranströmers dagböcker, manuskript, brev och fotografier. Urvalet har gjorts av Monica och Tomas Tranströmer tillsammans med redaktören Magnus Halldin, och boken har formgetts av Nina Ulmaja.Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Den här veckan tar vi oss an en lite annorlunda del av litteraturen, grisar! Var finns grisarna, svinen, vildsvinen i litteraturen? Och hur beskrivs dem?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".