Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Den bästa elektroniska musiken och ljudkonsten.
Ett avsnitt från Elektroniskt i P2
Mix: Känslosamma robotar på galaktiska dansgolv
Sön 29 nov 2015 kl 20:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Känslosamma robotar på galaktiska dansgolv. Ljudkonstnären och DJ:n Anna Gavanas glidsvävar genom den elektroniska dansmusikens historia.

I veckans Elektroniskt presenterar Anna Gavanas en retro-futuristiska mix med elektronisk musik. En mix som började ta form efter möten med DJs som varit verksamma sedan 70-talet. Tillsammans med DJ-kollegan Anna Öström har Anna precis skrivit färdigt en bok om DJ-historia som kommer ut efter årsskiftet. 

Det blir det en mix som tar sin utgångspunkt bland vinylbackar och Anna Gavanas utforskar stigar mellan italo, electro, space synth, disco och house (beroende på sammanhang har dessa stilar även andra benämningar, som nu-disco, synth wave, italo disco och space disco). "Crate digging" leder till andra nyutgivna och äldre skatter än när man enbart surfar på nätet. DJ-oraklen på de fysiska skivaffärerna visar vägen för Anna, som Micke Goulos på Skivbörsen, Mika Snickars på Snickars Records och Micke Karlsson på Fade Records. Här finner vi musikens hemliga kulturinstitutioner och tempel. Vinylens fysiska dimensioner ger ett mångsidigt förhållningssätt till det förflutna och samtiden. Själva blir mixandet minst sagt en utmaning i och med att vissa äldre produktioner inte är kvantiserade i synk, men resultatet blir desto livligare: en intim sammansmältning mellan kropp, materia, ljud och teknologi. När man lyssnar på mixen kan det vara svårt att avgöra om en låt är utgiven idag, på 70- eller på 80-talet: om det är en remix, en re-edit eller originalmix. Snarare framträder grumligheterna mellan nutid, framtid och dåtid. Även musikens hemvist grumlas när diskot förläggs på rymdfarkoster i kosmos: det blir irrelevant huruvida de är producerade på studios i Madrid, Paris, Berlin, New York, Palermo, Manchester, Istanbul eller Mumbai.

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.33
  Robotiko Rejekto - Rejekto
  Album: Rejekto
  Kompositör: Talla 2Xlc, Ra-Hen
  Bolag: ZYX-RECORDS
 • 21.06
  Cerrone - Supernature
  Album: Supernature
  Kompositör: Cerrone
  Bolag: COTILLION
 • 21.51
  Lockah - Lawrence's Weird Edit
  Kompositör: Tom Banks
  Bolag: Donky Pitch
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Elektroniskt i P2
Elektroniskt i P2
Sön 13 aug kl 20:00(120 min)
Elektroniskt i P2
Sön 06 aug kl 20:00(120 min)
Elektroniskt i P2
Sön 30 jul kl 20:00(120 min)
Elektroniskt i P2
Sön 30 jul kl 20:00(120 min)
Elektroniskt i P2
Sön 23 jul kl 20:00(120 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".