Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Vi leker med smaker i chokladfabriken
Tor 17 dec 2015 kl 10:03
Hur smakar en baconpralin? Eller en pralin med karljohansvamp? Välkommen till chokladfabriken och chokladlaboratoriet.

Hur gör man praliner? Och finns några gränser för vad man kan smaksätta med?

Vi testar smakgränserna och testar att göra pralin på rostad gulbeta, senapsfrö och rostad paprika.

Claes Engberg är kocken som sadlade om till chokladmakare och startade pralin- och desserttillverkning.

Tillsammans med sin smakmästare Michael Bonta lär han ut hur man jobbar med choklad. Vad kan vi lära oss av proffsen?

Vilka smaker funkar ihop? Vad är en ganache och en praliné? Och hur gör man dem?

Hur tempererar man och varför?

Vad finns det för choklad?  Och hur är det med hotet mot framtidens choklad? Kommer chokladen ta slut?

Får det vara en baconpralin?

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Meny
Tor 21 sep kl 10:03(29 min)
Meny
Tor 14 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 07 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 31 aug kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 29 jun kl 10:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".