Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Öppningskonsert för Stockholm Folk Festival
Tis 08 dec 2015 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Hör Rura, Nino Ramsby, Rigmor Gustafsson, Lena Willemark, Eric Bibb, Ale Möller Trio, Syster Sol, Tomas Ledin och Kristin Amparo.

I början av augusti samlades en mångtusenhövdad publik för att uppleva den fjärde upplagan av Stockholm Folk Festival vid Hesselby Slott. Det var ju slottsherren själv, Tomas Ledin, som 2012 sjösatte festivalen som nu har vuxit rejält. Det finns nu många scener med folkmusik, visa och världsmusik i allsköns blandning med artister från Sverige och världen.  

Allt detta i komprimerad form bjöds publiken på under öppningskonserten där Kolonien höll i trådarna, fyra kompetenta artister som idogt och tidspressat till slut fick ihop det med alla gästartister. Kolonien är bröderna Arvid och Erik Rask, Anna Möller och Misha Grind som under konserten backar upp skotska Rura, Nino Ramsby, Rigmor Gustafsson, Lena Willemark, Eric Bibb, Ale Möller Trio, Syster Sol, Tomas Ledin och Kristin Amparo.

Som avslutning, några låtar med Telemanns Spelmän på den intimare Terrasscenen bakom slottet. Telemanns spelmän tar sig gärna an 1700-talsmästaren Georg Friedrich Telemanns dansanta musik. Men som också ser likheterna med ornamenterade polskor och folkmelodier från Kurdistan.  

Telemanns spelmän består av Kim Persson, flöjter, Anna Gustavsson, nyckelharpa, Mukryan Abubakr, cello och Ali Shaker Ali, saz.

Producent och programledare Mats Einarsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.05
    Kristin Amparo, Kolonien, Arvid Rask, Erik Rask, Anna Möller, Mischa Grind M Fl - All Of My Life
    Kompositör: Kristin Amparo
  • 20.20
    Anna Gustavsson, Mukryan Abubakr, Ali- Sharabi Ali, Telemanns Spelmän, Kim Persson - Sharabi Nali
    Kompositör: Trad Kurdistan
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

KONSERT: Tonsättarfestival med HK Gruber Tor 16 nov kl 19:03(147 min)

I år är det den österrikiska tonsättaren Heinz Karl Gruber, eller HK Gruber, som står i centrum för Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus. Direktsändning från invigningen.

Ett program återigen ägnat åt orgel och gitarr. Amerikanska orgelviruosen Nathan Laube spelar Bach, Mendelssohn och Liszt. Därefter blir det både tjeckiska och norska/kinesiska gitarrister.

KONSERT: Roy Hargrove Quintet Tis 14 nov kl 20:30(90 min)

Lyssna på den utsålde konserten med den amerikanska trumpetaren Roy Hargrove och hans kvintett när de var på besök på Stockholm Jazz Festival tidigare i höstas.

Konsert: Martha Tilston + Folks of Bengal Tis 14 nov kl 19:03(87 min)

Lyssna på brittiska ballader med inspiration från sextiotalets folkmusik och sedan folkmusik från Bengalen i två konserter från sommarens Urkultfestival.

Upptäck avsnitt från programmet P2 Live

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".