Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Hundpodden - Vår bästa vän
Att ha fler än en hund
Mån 07 dec 2015 kl 04:00
Vad ska man tänka på när man skaffar två eller ännu fler hundar? Det undrar lyssnaren Nattis. Tvåhundsägaren Åsa Nilsonne hälsar på och veterinären Ylva Trygger ger tips för en skönare hundvinter.

Många som äger eller har ägt en hund har någon gång lekt med tanken om att skaffa en till hund. Hela VBV-gänget tillsammans med Åsa Nilssonne, tvåhundsägare och professor i medicinsk psykologi, är eller har varit flerhundsägare diskuterar träningen, vad man bör tänka på och för- och nackdelarna med att skaffa en till hund.

Programledaren Gurgin lyfter det känsliga ämnet om favorisering och hur han själv är skyldig till det och Åsa Nilsonne går vidare med ämnet.
- Det här är ett sånt där förbjudet samtalsämne bland föräldrar. Man kan älska sina hundar lika mycket men tycka om hundarna olika mycket. Men här har man ett ansvar, man väljer själv hur mycket uppmärksamhet man ger till den ena eller den andra hunden, säger Åsa Nilsonne.

Något att tänka på före det nya hundköpet är att skällande hundar kan trigga varandra, menar programledaren Maria Hedqvist. 
Poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt menar att man först bör se över sin livssituation innan man skaffar en till fyrbent vän och om det ens finns tid för en till hund?

- Hundar lär sig av varandra, om det är problem med den äldre hunden och man tar in en yngre hund så kan den yngre ta efter. Om det är något som hundar har lätt att lära sig av varandra så är det rädslor. Man måste fundera på om det är så vettigt att ta in en till familjemedlem och titta på om den äldre hunden är kompetent. säger hundpsykologen Eva Bodfäldt.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Hundpodden - Vår bästa vän
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 14 aug kl 04:00(40 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 07 aug kl 04:00(30 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 31 jul kl 04:00(31 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 24 jul kl 04:00(31 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 17 jul kl 04:00(36 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".