Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Hundpodden - Vår bästa vän
Hundutställning - Tips och råd (Från Stockholm Hundmässa)
Mån 14 dec 2015 kl 04:00
Exteriördomaren Hans Rosenberg från Svenska Kennelklubben menar att det ska vara roligt att ställa ut sin hund, men det är många regler och begrepp att hålla reda på och det benar VBV-gänget ut.

Programledaren Maria Hedqvist, som själv aldrig ställt ut, samtalar med exteriördomaren Hans Rosenberg om hur hunduställningar fungerar och får värdefulla tips från Vår Bästa Väns hundpsykolog Eva Bodfäldt.

- Vi visar stor hänsyn för hundens hälsa, Man trycker hårt för att alla hundar ska kunna andas, se, röra sig och gå normalt för sin ras. Jag är inte veterinär, men jag kan ändå se om hunden kan andas utan att det bubblar. Om hunden inte kan andas så säger jag nej och sätter stopp, säger exteriördomaren Hans Rosenberg.

Poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt menar att man ska ha samma hund med sig till utställningen som man åker hem med, oavsett hur det har gått på utställningen.
- Vi måste tänka på att vi har roligt med vår hund, mitt jobb som hundägare är att min hund ska ha en så bra dag som möjligt. Den måste vila och få komma ut, ibland ser man hundar som kissar överallt som kanske inte kommer ut så mycket. Man ställer ut sin hund i några minuter, men vad gör man egentligen med hunden resten av dagen?


Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Hundpodden - Vår bästa vän
Flyga med hund Mån 14 aug kl 04:00(40 min)

Hur flyger man med en hund? Den frågan svarar en specialist, flygplanslastare, veterinär och hundpsykolog på i säsongsavslutningen av Hundpodden Vår Bästa Vän.

Koppelaggression Mån 07 aug kl 04:00(30 min)

Varför förvandlas den lugna hunden till en skällande tok vid åsynen av en främmande hund? Hundpsykologen förklarar och svarar på lyssnarnas frågor.

Hundens roll i historien är försummad med tanke på hur mycket de betyder för oss människor, menar författaren Mats Carlbom som berättar om de betydelsefulla hundarna som påverkat världshistorien.

Apportträning till vardag och tävling Mån 24 jul kl 04:00(31 min)

Apportering är ett moment som hundägare borde lära sina hundar, menar poddens hundpsykolog. Hur lär man sin hund att på kommando hämta och lämna ett föremål?

Hundar iakttar oss ständigt och räknar med att vi ska avläsa de, men hur bra är hundägare egentligen på att tolka hundarnas signaler som de sänder ut? Etologen Ingrid Tapper förklarar.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".