Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Projekt: Världens bästa förälder
Tis 12 jan 2016 kl 10:03
Vad kommer dina barn att säga om dig när de är vuxna? För många av dagens föräldrar har barnen blivit ett projekt som måste lyckas och ska visa på föräldrarnas framgång som uppfostrare.

Vi följer med på kurs där föräldrar lär sig att älska sitt barn och att sätta mål för föräldraskapet. Mycket handlar om att byta perspektiv och fokusera på det som är positivt och fungerar istället för att uppmärksamma det som är fel.

Dessutom handlar det om barnens position i samhället. Har barn för mycket makt? Eller för lite? För några år sen lanserades begreppet childism - som syftar till att förstärka barns inflytande i samhället.

Gäster i programmet är: Håkan Stattin, professor i psykologi vid Örebro universitet, Marie Mandel, barnpsykolog och psykoanalytiker och Helene Brembeck, professor i etnologi vid Göteborgs universitet.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Djuret människan Tis 12 dec kl 10:03(55 min)

Det finns en dubbelhet i relationen mellan människa och djur. Vi tycker oss stå över dem men är samtidigt beroende av dem. Förtjänar vi vår särställning i naturen eller är vi ett djur bland andra?

Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".