Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
För dig som är intresserad av författande, författarskap och läsande. Här diskuteras ny som klassisk...
Ett avsnitt från Biblioteket
Kristina Sandberg: Att föda ett barn
Mån 01 nov 2010 kl 14:03
Kristina Sandberg intervjuas i sitt hem i Haninge utanför Stockholm, oktober 2010, apropå hennes nytkomna roman som är hennes fjärde: Att föda ett barn. Författaren läser själv några stycken ur boken. Reporter... och producent Mia Gerdin. Läs mer på www.sverigesradio.se/p1/biblioteket

 Hon vill skriva de böcker hon själv saknat, böcker om tankar och upplevelser som kanske ligger utanför den litterära huvudfåran. Som t ex att bära fram och föda ett barn, en kvinnlig erfarenhet som den manligt präglade litteraturhistorien inte ägnat närmare intresse. 

 Kristina Sandberg är utbildad psykolog, och hennes nya roman som handlar om 20-åriga Maj som på sena trettiotalet blir gravid med en betydligt äldre man, lyfter fram en sfär av hushållssysslor som sällan beskrivits på detta intensiva och frenetiska sätt: att hålla smutsen borta och grytorna kokande, dessutom vara snygg, pigg och glad och ändå livrädd för att inte duga.

 Mia Gerdin har träffat Kristina Sandberg i hennes hus i Haninge, där de gamla äppelträden dignade under alla frukter, och pratat bl a om de inre och yttre krav som människor ställer på sig själva, och att hon måste skriva om sådant som har en botten i henne själv.

Musik som spelats i avsnittet

  • 14.03
    EELS - FRESH FEELING
    Album: SOULJACKER
    Kompositör: E, KOOL G MURDER
    Bolag: DREAMWORKS
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Biblioteket
Biblioteket
Ons 29 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 14 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 07 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 31 jul 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 24 jul 2012 kl 14:00(24 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".