Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Publicerat
Lyssnarkontakt i Publicerat: Många lyssnare vill ha färre repriser på dagen Men kräver massor av dem i P1 under natten
Lör 30 okt 2010 kl 16:00
Måste det vara så många repriser i radion? Varför svärs det så mycket? Är det helt omöjligt att sända P1 på natten? Är radion alltför ofta maktens megafon? Överlever radion bland framtidens medier? Frågorna... är många till Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl som idag svarar på frågor till Lyssnarkontakt i Publicerat. I en betydligt längre, oklippt intervju här på webben, hinner han dessutom svara på betydligt fler av de frågor som strömmat in till Lyssnarkontakt. Frågan är också om fallet Dawit Isaak blir en ny Raoul Wallenberg-parallell?

Lyssnarkontakt med Sveriges Radios olika redaktioner sker normalt via (adress till hemsidan: www.sverigesradio.se/p1/lyssnarkontakt och epost skickas till lyssnarkontakt@sr.se eller Lyssnarkontakt 21101 Malmö).

Dit kan alla möjliga frågor ställas som rör själva programverksamheten, journalistiken och programmakeriet i Sveriges Radio.

Chef över drygt 1200 anställda och 40 redaktioner

Några gånger om året får lyssnarna också svar via etern i Publicerat.

Den här gången av alltså av programdirektör Björn Löfdahl, som basar över cirka 1200 av Sveriges Radios anställda på ett 40-tal redaktioner. De som gör programmen.

Är Studio ett för Stockholmsfixerat?

Frågorna den här gången handlar om allt från kritik mot att P1 sänder för många repriser på dagtid, men bör sända desto fler på natten när det är sändningsuppehåll, till att SR tar för dåligt ansvar för diskussioner om demokratin och struntar i problemen i glesbygden.

En lyssnare vill att fler riksprogram typ Studio ett görs utanför Stockholm. Studio ett är alldeles för Stockholmsfixerat, anser hon. 

Måste kort- och mellanvågssmasterna skrotas?

Och är det verkligen nödvändigt att lägga ner sändningarna på kort- och mellanvåg som sker just denna lördag?

De frågor som Björn Löfdahl inte hinner svara på inom programtiden får svar i den oklippta versionen av intervjun som vi lägger ut här på webben. Och senare på Lyssnarkontakts hemsida.

Är SMHI och vädret styvmoderligt behandlat?

Behandlar Sveriges Radio SMHI och väderrapporteringen styvmoderligt? Är det för lite svensk musik i P4?

Varför inte satsa på en renodlad kulturkanal? Eller en religionskanal med alla program om trosfrågor? 

Och de obligatoriska frågorna om musikutbudet 

Måste SR sända arabiska gudstjänster? Och är det för lite svensk musik i P4, för lite dragspel i radion?

Även de här frågorna får alltså svar här på webben. Och alla följdfrågor finns naturligtvis med där, frågor som inte fick plats under Publicerats 20 minuter.  

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Publicerat
Publicerat tar farväl genom att blicka framåt Lör 05 jan 2013 kl 15:35(20 min)

I denna den sista upplagan av Publicerat i P1 hör vi om mediernas framtid. Den har nämligen Framtidskommissionen försökt kartlägga. Hör också hur tre journalistelever vid Skurups folkhögskola ser på...

Publicerat bjuder på julbord Lör 29 dec 2012 kl 15:35(19 min)

Den här mellandags-veckan bjuder Publicerat på ett litet julbord med olika inslag. Som sig bör under julen plockar vi fram allt det vi har i skafferiet.

Hur har journalistiken utvecklats genom åren? Hur fungerar den idag? Och hur blir det i framtiden? Det frågar vi två journalister som skrivit böcker om livet om reporter: Björn Kumm och Jan Mosander.

Al Jaziras arabiskspråkiga tv-kanal fungerar idag som en sorts talesman för Qatars emir. Kanalen har helt släppt sin tidigare berömda, professionella journalistik! Det säger medieforskare Leon Barkho,..

I dag låter vi några presshistoriker, som skrivit mycket om Torgny Segerstedt, ge sin dom över filmen "Dom över död man". Vi går helt enkelt på bio med de tre mediehistorikerna för att se hur de...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".