Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Utanför välfärden
Ons 27 okt 2010 kl 10:03
- Jag har fått otroligt mycket hjälp av mamma och pappa ekonomiskt och det känns väl inte så roligt när man har egna barn att man ska behöva be dem om hjälp. Men det har blivit så.

Småbarnsmamman Carolina Engblom i Hofors får föräldrapenning enligt den lägsta grundnivån, 180 kronor om dagen före skatt.

Allt fler hamnar utanför det skyddsnät som innebär att man kan försörja sig om man skaffar barn eller blir arbetslös. Antalet föräldrar som tar ut föräldradagar enligt den lägsta grundnivån har fördubblats under 2000-talet och nästan hälften av dem som är arbetslösa saknar A-kassa, trots att de uppfyller arbetsförmedlingens krav.

Tapio Salonen, professor i socialt arbete vid Linnéuniversitet i Växjö kallar det ett inbyggt systemfel. Hör också socialminister Göran Hägglund i Plånboken.  

Birgitta Olsson, vår nya konsumentminister berättar om sig själv som konsument och vilka konsumentfrågor hon tycker är viktiga. Och får man mindre pension om man gifter sig? Mikael Nyman svarar på dina frågor om pensioner.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Ons 16 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 09 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 02 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 26 jul kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 19 jul kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".