Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Hotellrum - en plats vid sidan av resten av världen
Fre 22 okt 2010 kl 14:00
Henrik Nilsson har följt med in i hotellrummen i romaner av Flaubert, Nooteboom, Cortázar och Pavese och funderat över sin egen fascination för hotellrum i allmänhet - och ett slitet pensionat i Lissabon... i synnerhet.

Ovanför sängen hänger en tavla med något godtyckligt motiv, kanske en rävjakt eller en fruktskål, kanske ett skepp på ett stormande hav. På dörrens baksida sitter anslaget som med små bokstäver sakligt upplyser oss om när vi måste ge oss av nästa dag.

RADIOESSÄ: Hotellrum

Författare och konstnärer har i alla tider sökt sig till hotell för att arbeta ostört och koncentrerat. Många är de berömda passager och konstverk som tillkommit på hotell som legendariska Chelsea Hotel i New York eller surrealisternas Hôtel des Grands Hommes i Paris. Svenske Gunnar Ekelöf hade en natt en livsavgörande uppenbarelse på Hotel Hilton i Istanbul. 

Men hotellrummet har också varit scenen för självmord, äventyr och otrohetsaffärer. Henrik Nilsson har följt med in i hotellrummen i romaner av FlaubertNooteboom, Cortázar och Pavese och funderat över sin egen fascination för hotellrum i allmänhet - och ett slitet pensionat i Lissabon i synnerhet.

Producent: Lena Birgersdotter
lena.birgersdotter@sr.se

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Tor 21 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Ons 20 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 19 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".