Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Ny komedi med Förintelsen som mörk fond
Tor 21 okt 2010 kl 14:00
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.

Börser brakar ihop, butiker klappar igen. I en slagrörd del av London driver Gerald Roth sin lilla vinhandel, Grapes of Roth, med en liten blinkning åt John Steinbecks "Grapes of Wrath". Recession alltså, och vikande marknad för årgångsviner.


Jan Norming har roats och oroats av Laurence Marks och Maurice Grans pjäs Von Ribbentrop’s Watch som just haft världspremiär på Oxford Playhouse i regi av Brigid Larmour. Norming ser ett kammarspel om skuld och försoning, död och uppståndelse, "som Strindbergs Påsk ungefär, fast tvärtom."

Mattias Hagberg har läst Claire Colebrooks bok Gilles Deleuze – en introduktion. Den franske filosofen Gilles Deleuze är lika snårig som populär,  men tack vare Colebrooks introduktion öppnar sig en väg in till hans filosofiska universum.

TEMA Afghanistan.  
Den svenska insatsen i Afghanistan ska, enligt regeringskansliet bestå av fyra delar: biståndet som till största del distribueras av Sida, samarbetet med civila myndigheter, diplomati och så den militära insatsen - beslutad av FN och genomförd av den så kallade NATO-koalitionen.
Debatten i Obs har rört den militära delen av insatsen. Men hur förhåller sig den  till övriga tre delar?
Peter Brune, generalsekreterare i Svenska Afghanistankommittén, menar att mer stöd behövs till det icke-militära engagemanget.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Igår kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 19 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Ons 13 sep kl 13:04(11 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".