Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fantastiska öden och världar – klassiska och nyskrivna dramaupplevelser.
Ett avsnitt från Drama i P1
Maktbalans av och med Jesper Söderblom och Nemanja Stojanovic
Fre 15 jan 2016 kl 19:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Terrorist, frihetskämpe, förtryckare, rebell, fanatiker, hjälte, mördare… Maktbalans utforskar några av de senaste årens konflikter och våldshandlingar utifrån två motsatta perspektiv.

Hur länge kan man argumentera för sin rätt att använda våld? En eskalerande våldsresa med avgång från Landvetter Flygplats, med nedslag i världen och med ankomst till Radioteatern.

Arbetet med Maktbalans tog sin form som en reaktion på den nyhetsvåg som berättade om stridigheter och militärt våld som blossat upp det senaste året i bl.a. Ukraina och Syrien, samtidigt som media rapporterat om besinningslösa dödsskjutningar i bl.a. Göteborg och vakters våld mot barn i Malmö.

Våldsyttringar, ibland omöjliga att förstå blandas med våld som känns legitimt, till och med nödvändigt. När uppstår skillnaden?

Maktbalans

av och med Jesper Söderblom och Nemanja Stojanovic.
Musik och ljuddesign: Cicely Irvine.
Inspelning: Rolf Hilton. Producent: Christer Ekbom. 
Regi: Jesper Söderblom och Nemanja Stojanovic.

(Från Radioteatern, Göteborg)Cicely Irvine


Stockholmsbaserad musiker och ljudkonstnär som producerar musik till film, teater och performancekonst. Har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med Clara Bodén (produktionsbolaget Vapen&Dramatik) vars filmer har turnerat på festivaler runt om i världen. Cicely medverkade som ljuddesigner och skådespelerska i Implodera Scenkonsts föreställning ”Att öva på våldtäkt” som spelades på Folkteatern i tre omgångar 2013-2014. 

Jesper Söderblom

Utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg (HSM) 2012-2015. Har medverkat i ett flertal produktioner inom scen, TV och film, bl.a. ”100 code”, ”Obehaget måste kompenseras”, ”Söderblomsspelet” och ”Bellman” på Klara Soppteater. En av initiativtagarna till det nystartade ”Scenkonstkollektivet KAJEN”. 

Nemanja Stojanovic

Utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg (HSM) 2012-2015. Spelar under hösten i ”Namn:—” på Backa Teater. Har medverkat i ett flertal produktioner inom teater och film. Sågs bl.a. i rollen som Sigmund Freud i Susanne Ostens ”I Annas Garderob” på Göteborgs Stadsteater och är även aktuell som skådespelare i ”Det vita folket” av Lisa Aschan. Också en av initiativtagarna till det nystartade ”Scenkonstkollektivet KAJEN”.

 

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.30
    Cicely Irvine - Originalmusik Maktbalans
    Kompositör: Cicely Irvine
Programmet tillhör kategorin: Drama
Alla avsnitt från programmet Drama i P1
Drama i P1
Sön 28 maj kl 20:03(55 min)
Drama i P1
Sön 30 apr kl 20:03(38 min)
Drama i P1
Fre 31 mar kl 19:30(29 min)
Drama i P1
Sön 26 mar kl 20:03(48 min)
Drama i P1
Fre 24 mar kl 19:30(27 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".