Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Tisdag 19 oktober
Tis 19 okt 2010 kl 18:00
Programmet handlar om det här: En grupp med vapen tog sig in i riksdagen i Tjetjenien. Tjetjenien är ett område vid Kaukasus-bergen i Ryssland. Gruppen dödade några vakter med sina vapen, innan de själva... dödades av ryska militärer. Minst 8 människor dog och 17 skadades. De två svenska soldater som skadats i Afghanistan får nu vård på ett sjukhus i landet. En av dem har mycket allvarliga skador. På lördagen dödades en annan av svenskarna, och kistan med hans döda kropp skickas hem till Sverige med ett flygplan. Det blir allt mer våld i den norra delen av Afghanistan. De flesta av de svenska soldaterna finns just där, i området runt staden Mazar-e-Sharif. På tisdagen kom Försvars-maktens högste chef till Sveriges riksdag och svarade på frågor om hur det går för soldaterna i Afghanistan. Allt fler människor som tillhör folkgruppen romer har kommit till Sverige under den senaste tiden. I många länder i Europa är det vanligt att romer behandlas illa av andra. Därför lämnar en del sina hemländer för att försöka få det bättre någon annanstans. På onsdag blir det ett stort möte om romerna, som ordnas av gruppen Europa-rådet. Den som störs av snarkning kan få hjälp att sova. Det berättar Åke Tegelberg som forskar om snarkning och sömnproblem. Klartext har intervjuat honom.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext
Extra möte om Lars Ohlys framtid Fre 08 dec kl 18:55(5:00 min)

Funktionsrätt Sverige ska på mötet diskutera om de vill ha kvar Lars Ohly som ordförande. Idag kräver FUB:s ordförande Thomas Jansson att sexhandel med funktionsnedsatta stoppas.

Torsdagens Klartext handlar om att män tvingar utsatta kvinnor att sälja sex.

Onsdagens Klartext handlar om vårt grannland Finland som fyller 100 år och firar stort.

Klartext handlar om att svensk polis har tagit fast flera personer som har tvingat fattiga människor att tigga pengar och sen tagit deras pengar.

Flicka med adhd dog inlåst på statens hem... Mån 04 dec kl 18:55(5:00 min)

En myndighet som ansvarar för ungdomshem tycker inte att deras hem har behandlat en flicka med adhd på fel sätt. Flickan var 13 år gammal och hölls inlåst på hemmet. I somras tog hon sitt liv.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".