Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ersatt av Nordgren och Epstein i P1
Ett avsnitt från Nordegren i P1
Så låter nya Aniara och vad säger nya ministern om förslaget om piskstraff för sms:ande bilförare?
Tis 19 okt 2010 kl 16:00
NYA ANIARA OCH EN SPLITTER NY INFRASTRUKTURMINISTER! I dag får vi höra hur det kommer att låta på torsdag vid premiären av Stockholms Stadsteaters Aniara med nyskriven musik av Andreas Kleerup. Carl Bagge... kommer hit och berättar om hur det har varit att arrangera musiken till Lars Rudolfssons uppsättning som kröner Stadsteaterns 50-årsfirande. Med när det begav sig 1959 var Kjerstin Dellert. Hon spelade med i Stockholmsoperans uruppsättning av Harry Martinsons rymdepos när det blev opera med musik av Karl-Birger Blomdahl. Hur var det den gången de gästspelade i Belgien och ett - för de kungliga åhöraröronen alltför ekivokt stycke - var tvunget att sjungas på svenska? Dellert minns allt! Stefan Johansson, operans dramaturg, berättar om sin relation till Aniara. Maja Aase är dagens bisittare och vi hoppas att hon har med sig Henrik Berggrens Palme-bok till utlottning! Den som är dagens snackis för att den hamnade utanför Augustprisets nomineradelista när den presenterades i går. Och sed

I dag får vi höra hur det kommer att låta på torsdag vid premiären av Stockholms Stadsteaters Aniara med nyskriven musik av Andreas Kleerup. Carl Bagge kommer hit och berättar om hur det har varit att arrangera musiken till Lars Rudolfssons uppsättning som kröner Stadsteaterns 50-årsfirande.

Med när det begav sig 1959 var Kjerstin Dellert. Hon spelade med i Stockholmsoperans uruppsättning av Harry Martinsons rymdepos när det blev opera med musik av Karl-Birger Blomdahl.
Hur var det den gången de gästspelade i Belgien och ett - för de kungliga åhöraröronen alltför ekivokt stycke - var tvunget att sjungas på svenska? Dellert minns allt!

Stefan Johansson, operans dramaturg, berättar om sin relation till Aniara.

Maja Aase är dagens bisittare och vi hoppas att hon har med sig Henrik Berggrens Palme-bok till utlottning! Den som är dagens snackis för att den hamnade utanför Augustprisets nomineradelista när den presenterades i går.

Och sedan ska vår nya infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd få ta ställning till Thomas Nordegrens förslag att införa piskstraff för den bilförare som samtidigt SMS:ar eller talar i mobiltelefon.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren i P1
Nordegren i P1
Tor 21 jun 2012 kl 16:00(38 min)
Nordegren i P1
Ons 20 jun 2012 kl 15:03(38 min)
Nordegren i P1
Tis 19 jun 2012 kl 15:03(39 min)
Nordegren i P1
Ons 13 jun 2012 kl 15:03(38 min)
Nordegren i P1
Mån 11 jun 2012 kl 15:03(39 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".